Τελευταία Νέα
Αρχική / Σπίτι / Διακόσμηση / Φωτιστικό δωματίου από καλάμια

Φωτιστικό δωματίου από καλάμια

 

Υλικά: Εργαλεία:
  • Καλάμια
  • Σπάγκος
  • Γυαλόχαρτο
  • Πριονάκι
  • Σφυρί
  • Μαχαίρι

Μια απλή σχετικά ιδέα για αυτούς που μένουν κοντά σε λίμνες ή ποτάμια, για το πώς να φτιάξετε το δικό σας φωτιστικό δωματίου με τη χρήση ενός μεταλλικού πλαισίου και καλαμιών. Απευθύνεται περισσότερο σε λάτρεις των φυσικών υλικών και τολμώ να πω πως ταιριάζει περισσότερο με rustic και ακατέργαστη colonial αισθητική.

Βήμα 1:

Τα καλάμια καλό θα είναι να είναι παραπλήσιας διαμέτρου και σχετικά φρεσκοκομμένα. Λόγω του λεπτού ξύλου δεν χρειάζεται παρά ένα μικρό πριονάκι για να κόψουμε το καλάμι στο επιθυμητό μήκος.

Photistiko-kalamia01

Βήμα 2:

Το σχίσιμο του καλαμιού είναι πολύ εύκολο και μπορεί να γίνει με ένα καλό μαχαίρι και ένα σφυρί. Ένα απλό κατέβασμα του μαχαιριού μπορεί να σκίσει όλο το καλάμι μέχρι κάτω. Μπορείτε από το κάθε κομμάτι καλαμιού να πάρετε 2 ημικυκλικά κομμάτια ή 4. Στο συγκεκριμένο φωτιστικό τα καλάμια σχίστηκαν στα 2.

Photistiko-kalamia03

Βήμα 3:

Αν θέλετε περάστε με ένα γυαλόχαρτο τις κάτω επιφάνειες των καλαμιών για  φύγουν τυχόν αστοχίες που έμειναν από το κόψιμο. Απαραίτητο θεωρείται το πλύσιμο και τρίψιμο του καλαμιού και από την μέσα και από την έξω μεριά του.Photistiko-kalamia05

Photistiko-kalamia04

Βήμα 4:

Ακολουθεί το δέσιμο των καλαμιών. Η επιλογή του υλικού είναι δικιά σας, εμείς διαλέξαμε σπάγκο που δίνει μια πιο φυσικό αίσθηση σε σχέση με τα συνθετικά νήματα ή σύρμα. Στόχος ήταν επίσης να καλυφθεί το χρώμα του πλαισίου. Οι επιλογές που έχετε σε σχέδια δεσίματος αλλά και υλικά είναι πρακτικά απεριόριστες. Προσοχή όμως σε υλικά που λιώνουν εύκολα, ειδικά αν χρησιμοποιείτε λάμπες πυρακτώσεως.

Photistiko-kalamia11

Κάτι ακόμα που θα πρέπει να έχει υπόψη σας είναι πως το καλάμι ως υλικό είναι τελείως αδιαπέρατο στο φως και αν τοποθετήσετε τα κομμάτια σας πολύ πυκνά θα σκοτεινιάσει πολύ ο χώρος σας.

Δημιουργός: Alex Kitnis

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *