Τελευταία Νέα
Αρχική / Εργαλεία / 9 Απαραίτητα εργαλεία για ξεκινήσετε
9 Απαραίτητα Εργαλεία

9 Απαραίτητα εργαλεία για ξεκινήσετε

 

Ας πούμε ότι δεν έχουμε κανένα εργαλείο ακόμη και θέλουμε να αρχίσουμε να εφοδιάζουμε την εργαλειοθήκη μας. Τα 9 εργαλεία που εμείς θα αγοράζαμε είναι τα παρακάτω. Σίγουρα δεν αρκούν αλλά μπορούν να καλύψουν ένα μεγάλο μερίδιο των εργασιών μας. Για οποιαδήποτε ένσταση και αντιπρόταση περιμένουμε τα σχόλια σας.

Κατσαβίδια Σετ Κατσαβιδιών: Αγοράστε κατσαβίδια με ίσια μύτη και σταυροκατσάβιδα (μύτη-Philips) σε διάφορα μεγέθη. Πωλούνται σετ με διάφορους τύπους και μεγέθη κατσαβιδιών. Κυκλοφορούν και με μαγνητικές μύτες για να μην ψάχνετε τριγύρω τις βίδες.
Σφυρί Σφυρί :Απαραίτητο ειδικά για ξυλουργικές εργασίες. Η μία άκρη της μεταλλικής του κεφαλής χρησιμοποιείται για κάρφωμα και η άλλη για ξεκάρφωμα. Δοκιμάστε το στο χέρι σας (εννοούμε να το κρατήσετε στο χέρι σας και όχι να το καρφώσετε…) για να δείτε το βάρος και στυλ που σας βολεύει.
Γαλλικό Κλειδί Γαλλικό κλειδι: με ρυθμιζόμενο άνοιγμα, που χρησιμοποιείται για το βίδωμα και ξεβίδωμα βιδών, μπουλονιών και μεταλλικών σωλήνων. Μπορείτε αντ’ αυτού να πάρετε ένα σετ με διάφορα μεγέθη από γερμανικά κλειδιά. Είναι δική σας επιλογή.
Σέγα Σέγα: Χρησιμοποιείται για την κοπή ξύλου, μετάλλου και πλαστικού. Διαλέξτε κάποια που να μπορείτε εύκολα να της αλλάξετε λεπίδα αλλά και που να τη νιώθετε καλά στο χέρι.
head-19901_640 Τρυπάνι: Αργά ή γρήγορα θα το αγοράσετε οπότε κάντε το τώρα. Υπάρχουν διάφοροι τύποι ανάλογα με την εργασία που το θέλετε, με ή χωρίς καλώδιο. Εκτός από την διάτρηση, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για βίδωμα/ξεβίδωμα, για τρίψιμο επιφανειών κ.α.. Εξαρτάται από την μύτη που θα του βάλετε. Δείτε και εδώ το πολύ καλό αφιέρωμα στις μύτες τρυπανιών.
κοπίδι ΚοπίδιΉ ένα καλό μαχαιράκι είναι απαραίτητο για κοψίματα ακριβείας, άνοιγμα κουτιών, χαράγματα ή απλά για να καθαρίσουμε εκείνο το πορτοκάλι στην γωνία που μας κοιτάζει ώρα τώρα.
Αλφάδι Αλφάδι: Το αλφάδι θα εξασφαλίσει ότι το ράφι που με τόσο κόπο φτιάξαμε, είναι εγκατεστημένο ίσια και  δεν θα πέφτουν τα πανάκριβα κινέζικα βάζα που θα βάλετε πάνω. Τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν και apps στα Smartphones για τον ίδιο σκοπό αλλά σε καμία περίπτωση δεν το αντικαθιστούν.
Μετροταινία Μετροταινία: Σίγουρα σε κάποια φάση θα χρειαστεί να μετρήσετε κάτι. Είτε για να δείτε τι τραπέζι χωράει σε εκείνο το κενό στην κουζίνα, είτε για να κόψετε με ακρίβεια ένα κομμάτι ξύλο. Καλό θα είναι να σιγουρευτείτε για την ακρίβεια του πριν το αγοράσετε συγκρίνοντας το με τα υπόλοιπα για να δείτε αν υπάρχουν αποκλίσεις.
Πένσα Πένσες: Εργαλείο με λαβή σαν του ψαλιδιού και δύο μεταλλικές λαβίδες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κρατήσει ακίνητο ένα άλλο αντικείμενο. Ανάμεσα στις δύο λαβίδες σχηματίζεται ένα κυκλικό κενό και κάτω από αυτό υπάρχει ένας κόφτης που μπορεί να κόψει ένα σύρμα ή καλώδιο.

Εσείς ποια εργαλεία θεωρείτε σημαντικότερα στην εργαλειοθήκη σας; Αν είχατε να διαλέξετε 9 ποια θα ήταν αυτά; Περιμένουμε απαντήσεις στα σχόλια.

Πηγές: Wikipedia , Lifehacker

Δημιουργός: youmake

Δείτε επίσης

Χριστουγεννιάτικα Στολίδια - Δέντρο με γλωσσοπιέστρες

Χριστουγεννιάτικα Στολίδια DIY – Δέντρα με γλωσσοπιέστρες

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και φέτος και θα δούμε πολλές ιδέες για χριστουγεννιάτικα στολίδια. Η συγκεκριμένη …

Ζωάκια από πέτρες

Φτιάξτε με τα παιδιά σας ζωάκια από πέτρες

Παρακάτω θα δούμε μια εύκολη κατασκευή που τα παιδιά σας σίγουρα θα λατρέψουν. Βγείτε έξω, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *